Ladataan Tapahtumat

DigitalHack 2020 on digitaalisesti toteutettava ideakilpailu (18.5-28.5.2020), jolla haetaan ratkaisuja yhteisölliseen etäarkeen. Tapahtuma toteutetaan kokonaan verkossa. Aikaa palvelun kuvaamiselle ja demon tekemiselle on tarjolla kaksi viikkoa, jonka aikana tarjoamme sinulle mentorointi tukea Kuopio Living Labin, Business Centerin ja DigiCenter North Savon koordinaattoreilta. Jokainen tiimi palauttaa tuotoksen (powerpoint, pdf, video) palautuslaatikkoon ja esittelee tuotoksensa tuomaristolle 28.5.2020 klo 12-14 online (viestintäalustana Zoom/Teams). Tuotosten esittelyyn on aikaa 10 minuuttia.

Tapahtuma on osallistujille ilmainen, mutta vaatii tiimin rekisteröitymisen: Tiimin rekisteröitymislomake. Tapahtuma toteutetaan, jos vähintään 2 tiimiä ilmoittautuu tapahtumaan. Jos haluat muuten vaan seurata tapahtumaa (osallistua 18.5 avaustilaisuuteen tai 28.5 lopetustilaisuuteen, jossa esitellään tuotokset) tai kuulut tapahtuman sidosryhmiin (tuomari, mentori, esityksen pitäjä), täytä henkilökohtainen rekisteröitymislomake. Tiimin yhteyshenkilöiden ja jäsenien ei tarvitse täyttää henkilökohtaista rekisteröintilomaketta.

DigitalHack 2020 teemat

 • #h1-Koronainfo: Lapsille matalan kynnyksen info koronatilanteeseen liittyen
 • #h2-nuorisotalo: Nuorisolle virtuaalinuorisotalo, jossa mahdollisuus keskustella toisten nuorten kanssa tai myös aikuisten kanssa esim videon/ chatin avulla
 • #h3-maahanmuuttajientuki: Maahanmuuttaja taustaisten perheiden tuki ja neuvonta heidän omalla kielellään
 • #h4-keskustelupalsta: Maahanmuuttajille oma keskustelupalsta omalla kielellään sekä lapsille että aikuisille.
 • #h5-yksinhuoltajat: Ajatus/ ohjeistus siitä, miten yksinhuoltajaperheiden lapset hoidetaan vanhemman sairastuessa ja joutuessa sairaalahoitoon.
 • #h6-lapsiperheet: Lapsiperheille tulee nimetä oma vastuuhenkilö, joka antaa ohjeita ja neuvoja erilaisissa tilanteissa.
 • #h7-sadut: Lasten apuna tässä tilanteessa olisi hyvä olla erilaiset aiheeseen/ sairastumiseen/ sairastamiseen/ vanhemman sairastumiseen/ sairastamiseen liittyvät sadut.
 • #h8-etäopetus: Etäopetus on herättänyt toiveita saada aikaan helposti saavutettava vanhemmuuden tukikanava kuopiolaisille vanhemmille
 • #h9-eskari: Eskari-ikäisille toivotaan kaupungilta jotain eskarityyppistä ja valmiita kokonaisuuksia esim. viikkotasolla. Eskarista ei ole annettu kotiin ohjeita eikä vinkkejä
 • #h10-mielenterveys-tavoittaminen: Koronaepidemia on mielenterveyskentällä korostanut jo olemassa
  olevia eroja eli yksilöt, joilla on jo valmiuksia osallistua toimintaan etänä, pärjäävät hyvin
  mukana, mutta iso osa yksilöistä tipahtaa katvealueelle
 • #h11-kohtaamispaikat: oppilashuollon työtapojen ajatuksen läpimurto, että erilaisten verkkoalustojen käyttö suljetuille
  tai avoimille ryhmille esimerkiksi ahdistuksen tai yksinäisyyden tukemiseksi. Virtuaalinen kohtaaminen.

DigitalHack 2020 avauspäivän ohjelma 18.5.2020

12:00-12:30 Tilaisuuden avaus (Marko Jäntti, DigiCenterNS)
12:30-13:00 Kaupungin näkökulma DigitalHack -tapahtumaan: Tarpeita ja toiveita (Eeva Lehtonen & Seija Jääskeläinen, Kuopion kaupunki)
13:00-13.30 Ohjeistukset DigitalHack 2020 tiimeille (Tiina Arpola, Savonia)

DigitalHack 2020 palkinnot ja suoritusmerkintä

DigitalHack 2020 voittajatiimille tarjotaan voittajatodistuksen lisäksi mahdollisuus jatkojalostaa ja testata ideaa toteutukseen asti. Jokainen lopputuotoksen palauttaneen tiimin opiskelija saa DigitalHack-tapahtumasta 2 op suoritustodistuksen, jolla voi hakea omalta oppilaitokselta suoritusmerkintää (ks. Päätöstilaisuuden materiaalista ohje suorituksen tilaamiseen) esim. tutkinnon vapaavalintaisiin opintojaksoihin oppilaitoksen ohjeistusten mukaisesti. Oppilaitokset päättävät itse suorituksen hyväksilukemisesta ja liittämisestä tutkintoon.

Ohjeet DigitalHack-tapahtuman osallistujille ja asiantuntijoille

Tiimin tuotosten palautus
Palauta tiimisi tuotos palautussähköpostilaatikkoon 27.5 klo 9.00 mennessä: digitalhack2020@uef.fi. Kirjoita viestiotsikkoon tiimin nimi, bodytekstiin tiimin jäsenien nimet ja liitteeksi powerpoint/pdf mallipohjan mukaisesti. Mikäli ratkaisu sisältää videotiedostoja, laita linkki videoon esitykseesi.

Jaa tapahtuma